Giris Yap
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Sohbet Menu

Hikayeler

Görüntüleyen:   1 Ziyaretçi

Cevaplama cesareti olana bir soru....
Geçerken Uğradım
Bilgi
Cevaplama cesareti olana bir soru....

Soru bana ait değil? Soru içinizi yakacak, canınızı acıtacak, buna garanti veriyorum...

Bu soruyu PKK ile mücadelede 'askerin her hareketine' "evet" diyen arkadaşların öncelikle cevaplayabilirlerse, cevaplamalırını istiyorum:

" [Hakkari'de Ölen Burak Okay'ın annesi] Neriman Okay, Garnizon ve JAndarma Bölge komutanı Tuğgeneral OSman Baykurt'a oğlunun nerede askerlik yaptığını sordu. "Ankara'da" cevabını alınca da isyan etti: "Neden benim ki Hakkari'de yapıyor da sizinki Ankara'da ?"
"Yeni Aktüel, sayı: 62/2006-31, 14-20 Eylül 2006, sf. 45, boldlar bana ait"

Buna ek yapıyorum. PKK çıktı çıkalı ölen milletvekli oğlu syısı kaç?

İnsanlar ölsün demiyorum. Ama başkasının evlatları ölürken 'vatan için ölsünler " demek ........'dır.

Yukarıdaki sorunun yaşandığı anın bilgisi:
" [Neriman Okay]Komutanlar başsağlı için gelmiş. Sordum. Senin oğlun var mı komutanım? Var, dedi. Askerlik yaptı mı dedim. Yaptı, dedi. Nerede diye sordum. Ankara'da, dedi. Peki, seninki Ankara'da yaptı da benim ki niye Hakkari'de yaptı dedim. Kaçtı gitti yanımdan. Gelin hesabını soracağım dedim, Bu nebiçim şehit annesi diye gitmiş." (Age, sf. 45, boldlar bana it)

( Noktaları doldurmayı forum kurallarına uymak adına size bırakıyorum. Yazmayın, aklınızdan geçirin yeter. Yazılırsa kural gereği silinecektir, hatırlatmak istedim

Tarih: 15/11/2006 15:37
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Reddit Rapor

Re: Cevaplama cesareti olana bir soru....
Webmaster
Bilgi
Vincecarte dostum cok iyi konulara deginiyorsun, cogu sirf muzik ve film indirmek icin siteye ugruyorlar ama eminim biraz tartisma ve sohbeti seven biri senin actigin konulara cevap vermeden gecmemeli

Dedigin olaylar o kadar yabanci degil, benim yakinimdan biri bile "torpil" bularak Ankara da askerlik yapti, hatta terror un en hizli zamanlarinda oldu bu.

Biliyorum ama yanlis, dedigim kisi benim yakin bir arkadas ve sevinmedim de diyemem, neticede onu askerden sonra geri gorecegimdne emindim ama bu Dogu da olsa aynisi olmayacakti

Tarih: 15/11/2006 23:55

Kıdemli Üye
Bilgi
işin birde şehitlik tarafından bakılacak olursa; hakkaride veya PKK bölgesinde askerlik yapmak bence çok büyük bir şeref. eger orda iyi bir amelle ölüp şehit olursak -ki bu herkese nasip olmaz- cennete giricez, gazi olursak bizden ayrılan parçamızın gittiği yere gitmek için ise ALLAH a dua edip parçamızın gittiği yere gidicez.

Tarih: 3/3/2007 14:19

Geçerken Uğradım
Bilgi
Farkli bir yaklasim dostum...Ama bizim Türkiyemizde bu gayet dogal parasi olan Dayisi olan her tarafda sözünü geciriyo belirli makam ve mevkiye gelmis insanlarin sözlerinin geciremeyecegi yer yok...Olan yine garibanlara oluyor!Bu Meselede MAALESEF Askeriye bile nasibini aliyo...

Saygilar!

Tarih: 5/3/2007 21:45
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Reddit Rapor

Geçerken Uğradım
Bilgi
her şeyi gayet iyi özetlemişsin dahada bişey söylemeye gerek olmadığını düsünüyorum. eline sağlık..

Tarih: 22/9/2007 16:04

Cvp: Cevaplama cesareti olana bir soru....
Geçerken Uğradım
Bilgi
başkasının evlatları ölürken 'vatan için ölsünler " demek .DOGRU.'dur.

Tarih: 12/9/2008 14:36

Cvp: Cevaplama cesareti olana bir soru....
Meraklı Üye
Bilgi
Alıntı:

MrCaSPeR yazmış:
başkasının evlatları ölürken 'vatan için ölsünler " demek .DOGRU.'dur.

sen gönüllü olarak askerligini hakkaride yapmak istermiydin? tanidigin oglu ankarada askerligini yapip dönse...senin oglun hakkaride sehit olsa allah korusun fikrin degisir mi ?

benim bi yakinim hakkaride sehit olsa mesela bende gurur duyarim onunla. ama yinede allah göstermesin. allah yazdiysa bozsun diyorum icimden. cünkü ben kaldiramam. bi yandan gurur duyarim. ama bi yandan da sevdiklerimin hakkaride askerlik yapmasini istemem.

Tarih: 13/9/2008 3:01

[Detaylı Arama]