Giris Yap
Kullanıcı Adı:

Şifre:

Beni Hatırla

Şifremi Unuttum

Hesap Oluştur!

Sohbet Menu

Hikayeler

Görüntüleyen:   1 Ziyaretçi

(1) 2 »

MANTIK SORULARI
Meraklı Üye
Bilgi
hadi bakalim arkadaslar. birazcik beyninizi kurcalim dedim :) cözmeye calisanlara kolay gelsin.

cevaplarinizi 4 gözle bekliyorum.üzülmeyin. dogru cevaplari daha sonra ögreniceksiniz.

ilk on sorumuz...buyrun...

1. Topkapi ya giderken yolda yedi karisi olan bir adamla tanistim. Her kadin yedi canta tasiyordu. Her cantada da yedi kedi vardi. Her kedinin de yedi yavrusu vardi. Kedi yavrulari, kediler, cantalar, kadinlar -Toplam kac kisi Topkapi ya gidiyordur ?

2. Adamin biri bir tilki, bir piliç, ve bir cuval misiri önlerindeki nehrin bir yakasindan öteki yakasina gecirecekmis. Adam kayikta yaninda yanliz bir sey tasıyabiliyormus. Eger tilki ile pilic yanliz kalirlarsa, tilki pilici yer. Eger pilic ile misir cuvali yanliz kalilarsa, pilic misiri yer. Bu durumda adam bütün bunlari karsı kiyiya nasil tasir?

3. 3 cocugum var.Birincisi benim yasimin ilk rakami yasindadir.İkincisi benim yasimin ikinci rakami yasindadir. Ücüncüsü bu iki rakamin toplami yasindadir. Hicbirinin yasi ayni olmadigina göre ve hepimizin yaslarin toplami 45 ise benim yasim kactir ?

4. Ahmet Veli den yaslidir, Veli Hasan dan genctir, o halde kim Ahmet ten yaslidir.

5. Her saatte 20 dakika geri kalan bir saatim var. Saatim su an 4.00 ü gösteriyor. Saatimi tam gece yarisi ayarlamistim ve saatimin tam 4 saat önce durdugunu biliyorum. O halde simdi saat tam kactir ?

6. Konya da yasayan adamin biri nicin İstanbul da gömülemez ?

7. 3 adam bir otele gider, her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve esyalarini alip odalarina cikarlar. Fakat otel müdürü bugünün carsamba oldugunu hatirlar ve özel bir fiyat uygular. Bellboy u cagirir fazladan kestigi 5 lirayi 3 adama vermelerini ister.Bellboy adamlarin odasina cikar ve 5 lirayi geri verir, bunun üzerine adamlar 2 lirayi bahsis olarak bellboya verir geri kalan 3 lirayi paylasirlar.
Bu durumda adamlarin otel icin ödedikleri miktar 9 liradir (daha evvel 10 lira vermislerdi, sonra da 1 lira geri paylastilar). Sonucta toplam ödedikleri miktar 3x9 = 27 liradir, 2 lira da bellboy a bahsis vermislerdi ve sonucta harcadiklari toplam miktar= 27 + 2= 29 liradir. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti ?

8. Ne kadar yagmur yagarsa yagsin daha fazla islanmayan nedir ?

9. Bir matematik kitabı diger matematik kitabina ne demis ?

10.Hic soru sormayan ama devamli cevap bekleyen nedir ?

to be continued

Tarih: 25/9/2008 5:03

Cvp: MANTIK SORULARI
Sadık Üye
Bilgi
Bu ne ya ?
1.Kedilerden baslayalim
Cevap: 106

2. Once pilic sonra tilki ve daha sonra misir
bu kafa ile sidmilik bu kadar

Tarih: 25/9/2008 14:10

Meraklı Üye
Bilgi
ilk cevabin yanlisti.

ikinci cevabin dogru cevaba cok yakin. ama bitirmemissin.

Tarih: 26/9/2008 1:10

Meraklı Üye
Bilgi
Gamze mantik sorularina bayilirim ilk cevabim : Bir ki$i oda sen :P

Tarih: 2/10/2008 4:50
Gönderinin PDF formatını çıkar Yazdır Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Reddit Rapor

Meraklı Üye
Bilgi
eveeeeet. dogru bildin emekli :) ne insanlarla tanisiyormusum bende yahu

Tarih: 3/10/2008 1:24

Moderator
Bilgi
Bayram ilk soruyu cevapladigina göre digerlerine de ben dalayum

2.
Önce pilic ile gider, sonra misir ile gider, pilic ile döner, tilki ile gider ve pilic ile bitirir.

4.
Ahmet Veli den yasli, Veli de Hasan dan GENC ise, Hasan in Ahmet den yasli olma ihtimali var dimi.

5.
Aksam 4 mü, gece 4 mü ?
Diyelimki gece nin 4 ü,
Her saat 40 dakka sayalim
1h= 40 Dk.
2h= 1h 20 Dk.
3h= 2h
yani 6 Saat de saat 4 ü gösterir, durdugu 4 saati de eklemis olursak Saat Sabah in 8 ini gösteriyor olmali
6. Cünküm yasayan adam Polat Alemdar olmadigi sürece gömülmez

8.
Su

10.
Server ?

Tarih: 4/10/2008 19:27

Meraklı Üye
Bilgi
aferin sana dasch...

2. sorunun cevabi dogru (sayilir) Adam önce pilici karsi kiyiya tasir, geri gelir,tilkiyi alir karsi kiyiya birakir pilici yanina alir,pilici birakir, sonra yanina misir cuvalini alir pilici birakir, karsi kiyiya misir cuvaliiı birakir, sonra da gidip pilici alir ve geri döner.

ufacik biseyi unuttun diye bu sorunun cevabini yazim dedim, göz yumim dimi.

4 sorunun cevabi: evet hasan ahmetten yasli. en büyükleri hasan, sonra ahmet ve veli

5. soru cok karisik bi soru. ip ucu versem de cok kolay olucak. bu yüzden susmayi tercih ediyorum simdilik. cevabini bende anlamamistim ilk. hesaplayip durdum...

6. sorunun cevabi cok ilginc :) yanlis cevap !

8. sorunun cevabi ise dogru. kutlarim.

10. sorunun cevabi yanlis malesef

sen cözersin hepsini. iyi gidiyosun. daschtan baska kimse cözemiyomu yoksa

Tarih: 10/11/2008 23:34

(1) 2 »

[Detaylı Arama]